SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Bignose.si so skladni z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). S spletno trgovino bignose.si (v nadaljevanju “ponudnik”) upravlja podjetje KPOW Luka Jeločnik s.p..
Poslovanje trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem so urejeni s splošnimi pogoji poslovanja.

I. DOSTOPNOST INFORMACIJ (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 10. pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

II. NAKUP PREKO SPLETNE TRGOVINE

Splošno

Naročilo nakupa se sklepa samo v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in prodajalca. V besedilu, opisu, ceni in drugih besedilih na strani lahko pride do napak, za katere se vam v naprej opravičujemo in vam zagotavljamo, da jih bomo popravili v najkrajšem možnem času. Vse slike so, kolikor se le da, podobne dejanskemu izdelku, a popolna identičnost ni zagotovljena.V primeru kakršne koli napake, težave ali nejasnosti pri naročilu ali izvedbi naročila, se stranko nemudoma obvesti po e-pošti ali telefonu, odvisno od podatkov, ki jih je stranka posredovala. Kot kupcu vam pripadajo vse pravice v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Na spletni strani Bignose.si je možen nakup izdelkov, predstavljenih v spletni trgovini.

Nakup je možen tudi za kupce iz drugih evropskih držav, vendar si v tem primeru pridržujemo pravico preračunati znesek poštnine.

Postopek nakupa

V spletni trgovini najdete želeni izdelek in kliknete nanj. Odpre se podrobni opis z natačnejšimi informacijami o izdelku, sestavi, načinu uporabe, ceni … Izdelek dodate s preprostim klikom na gumb V košarico.

Povzetek

V tem koraku morate določiti željeno količino izdelkov za nakup. Če nič ne vpišete, se avtomatično izbere en kos. S klikom v košarico greste v naslednji korak nakupa.

Če želite več izdelkov, lahko nadaljujete z nakupi (klik na Nadaljujte z nakupovanjem) ali zaključite nakup (klik na Nadaljujte na blagajno).

Program vas vsakič obvesti o količini do sedaj nakupljenih izdelkov in vam omogoča nadajnje nakupovanje ali zaključek nakupa.

Če ste pomotoma zgrešili želeno količino, jo spreminjate v okencu: Količina. Če ugotovite, da ne želite izbranega izdelka v košarici, ga lahko odstranite s klikom na ikono koša, desno od količine.

Prijava

V tem koraku vnesite vaše podatke. Ustvarite račun ali se prijavite kot že registriran uporabnik.

Nakup v naši spletni trgovini lahko opravite tudi brez registracije Hitri nakup. Nadaljujete z vnašanjem podatkov za račun in naslovom za dostavo. Polja, ki so označena z zvezdico, morate obvezno izpolniti. Če katerega od teh polj ne boste pravilno izpolnili, vas na to avtomatsko opozori program.

Če se boste v naslednjem koraku odločili za dostavo s kurirsko službo GSL, morate izpolniti tudi polje telefonska številka, saj vas bo kurir, pol ure pred dostavo, poklical. V kolikor telefonske stevilke ne boste izpisali, vas bomo kontaktirali ali pa bomo vaš paket poslali s Pošto Slovenije.

Naslov

Vnesite naslov za dostavo, v kolikor je naslov isti, samo preverite pravilnost podatkov. S klikom na tipko Posodobi lahko spremenite naslov za dostavo ali naslov za plačilo.

V tem koraku lahko dopišete komentar k vašem naročilu.

Izberite možnost dostave, kurirsko službo ali oseben prevzem v trgovini, ki je brezplačen.

Kurirska služba GSL zagotavlja najhitrejšo dostavo po vsej Sloveniji. V primeru, da izberete način dostave GSL, je v 02. koraku Prijava treba pustiti kontaktno številko, saj vas kurir pol ure pred prihodom kontaktira.

Preberite pogoje poslovanja in za nadaljevanje obkljukajte okence pred besedilom.

Plačilo

V predzadnjem koraku se vam še enkrat odpre naročilo in končen znesek z ali brez poštnine odvisno od načina dostave. Spodaj izberite način plačila.

 • Plačilo z bančnim nakazilom pomeni, da bomo vaš paket odpremili šele, ko na tekoči račun prejmemo vaše nakazilo odpremimo vaš paket.
 • Plačilo po povzetju pa pomeni, da naročeno blago plačate kurirju ob prevzemu.

Zaključek nakupa

Nakup zaključite s klikom na gumb Potrjujem naročilo. Če je bilo vaše naročilo sprejeto, boste na vaš e-naslov prejeli vse podatke o vašem nakupu. Vsi ostali postopki so opisani v Splošnih pogojih.

 • Naročilo v spletni trgovini Bignose.si je oddano, ko uporabnik prejme avtomatsko elektronsko obvestilo. Nakupna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena, ko prodajalec prejme naročilo, kupec pa prejme povratno elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. Pogodbo lahko z upravičenimi razlogi tudi prekinete.
 • To elektronsko obvestilo ni potrdilo, da se je pričela vršiti odprema. Naročilo bo potrjeno najkasneje v 2 delovnih dneh po oddaji naročila prek e-pošte.
 • Kupec ima eno (1) uro časa, da prekliče naročilo, tako da nam pošlje elektronsko sporočilo na info@bignose.si.
 • Ko je naročilo v roku ene ure dokončno potrjeno, se obdelava nadaljuje. Ponudnik bo potrjena naročila v spletni trgovini bignose.si obravnaval kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo potrjeno s poslano e-pošto na info@bignose..si ali prek obrazca za odstop pogodbe, ki ga najdete spodaj v poglavju III. VRAČILO IN REKLAMACIJE, Pravica in odstop od nakupa.
 • Ponudnik lahko naročilo zavrne, če sumi, da je prišlo do zlorabe spletnih strani bignose.si.
 • S potrditvijo naročila kupec potrjuje, da je bil seznanjen s splošnimi pogoji in da je bil nanje izrecno opozorjen.

Cene artiklov

Vse cene so v evrih (€) in vključujejo DDV.Cene ne vsebujejo stroškov pošiljanja. Ponudnik si pridržuje pravico, da cene spremeni. Pri nakupu velja cena v trenutku nakupa.

V primeru, da se cena spremeni zaradi globalne narave spletnega poslovanja ali katerih koli drugih ralogov med samo obdelavo naročila, bo ponudnik deloval po veljavnih zakonih in predpisih v RS in v smeri obojestranskega zadovoljstva ter tako skušal ponuditi učinkovito rešitev. V kolikor se ne najde skupne rešitve, kupec lahko brez posledic odstopi od naročila.

Nakupna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo (prejme e-sporočilo o potrditvi naročila). Takrat so vsi pogoji in cene določeni in veljajo za obe stranki. Cene so veljavne v trenutku oddaje naročila.

Navedene cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini Bignose.sii in niso nujno enake ponudbam v/na drugih prodajnih mestih.

Ponudba artiklov

Nabor ponujenih artiklov se spreminja v skladu z zalogami ponudnika. Pridržujemo si pravico, da brez predhodne najave artikle dodajamo, spreminjamo in odvzemamo iz trgovine. Vsi izdelki, ki so objavljeni na internetni strani so načeloma na zalogi. V kolikor izdelka nimamo, kupca o tem obvestimo v najkrajšem možnem času in se dogovorimo o dobavi. Pridržujemo si pravico odstopa od izvedbe naročila v primeru, da naročenih izdelkov ni na zalogi ali da je prišlo do očitne napake v ceniku.

Dostava in dobavni roki

Vsa naročila se oddajo v najkrajšem možnem času, kar pomeni naslednji delovni dan po oddaji naročila. Dejanski rok dostave pa je odvisen od kurirske službe GLS, preko katere naročila pošiljamo, običajno je to 1-2 delovna dneva od oddaje. Za dobavo izven Slovenije 1-5 dni, v kolikor pa izdelka ni na zalogi, se dobavni rok lahko podaljša, ampak ne za več kot 14 delovnih dni.

Stroški pošiljanja

Stroški pakiranja in poštnina so enotni za vse pakete, ne glede na velikost in kraj, in znašajo 5 €. Poštnino in pakiranje plača kupec. Ob nakupu nad 100,00 € je kupec oproščen plačila poštnine.

Plačilo

Plačilo naročila skupaj s poštino in stroški pakiranja plača kupec:

z gotovino ob prevzemu blaga (dostava z GLS, paketno distribucijo po Sloveniji)

plačilo po predračunu na tekoči račun podjetja KPOW Luka Jeločnik s.p., ko prejememo plačilo kupnine odpošljemo naročene izdelke.

Prodajalec kupcu izda račun z razčlenjenimi stroški. Do popolnega plačila kupnine je blago last KPOW Luka Jeločnik s.p..

Račun

Kupec prejme račun skupaj s poslanimi izdelki.

Hramba in dostop do pogodbe

Sklenjena nakupna pogodba (naročilo) je shranjena pri ponudniku. Na željo kupca mu ponudnik pogodbo lahko pošlje po navadni ali elektronski pošti.

Nakupna pogodba

Nakupno pogodbo hranimo na sedežu podjetja in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov: Trgovina Bignose, Kolodvorska 9, 1000 Ljubljana  s pripisom Nakupna pogodba. Nakupna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

III. VRAČILO IN REKLAMACIJE

Pravica do odstopa od nakupa

Kupec lahko v roku 14 dni brez potrebe po navajanju razlogov kupljen izdelek vrne, vendar mora o tem obvestiti ponudnika (e-naslov: info@bignose.si). Izdelek mora vrniti v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe. Izdelek mora biti vrnjen na naslov, Trgovina Bignose, Kolodvorska 9, 1000 Ljubljana, nepoškodovan, v celoti in v originalni embalaži. Stroške pošiljanja v tem primeru nosi kupec. Če je bila kupnina že poravnana, ponudnik v najkrajšem možnem času oziroma najkasneje v 30 dneh od prejema obvestila o odstopu, kupcu vrne kupnino na transakcijski račun kupca.

Obrazec za odstop od pogodbe, najdeš tukaj!

Učinki odstopa od pogodbe

Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru, najpozneje v 30 delovnih dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe, povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov.

Izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan, v nespremenjeni količini, v originalni embalaži in z veljavnim računom. Če kateri od teh pogojev ni izpolnjen, bomo izdelek/e vrnili kupcu na njegove stroške. Nesprejem vrnjenega izdelka, kupca ne odveže od odgovornosti plačila.

Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko: +386 1 32 04 818.

Napotki za vračilo izdelkov:

Ker si pri spletnem nakupovanju izdelkov ni mogoče fizično pogledati in otipati, kupcu omogočamo vračilo izdelkov (znotraj zakonskih okvirov in pogojev poslovanja spletne trgovine Bignose.si). Izdelki, ki so kupljeni na daljavo, naj se ne uporabljajo v času, ki je zakonsko namenjen odstopu od pogodbe. Kupec ima to možnost zato, ker izdelek ni bil v skladu s pričakovanji.

Sledi nekaj nasvetov:

 • Najprej previdno odprite embalažo in jo hranite do trenutka, ko se prepričate, da je izdelek pravi.
 • Ne odstranjujte originalne etikete, dokler se 100 % ne prepričate, da vam izdelek ustreza.
 • Uporabljen izdelek ni primeren za vračilo, saj so na njem vidne sledi uporabe (umazanija, prah, madeži, praske itd.).
 • Izdelka ne uporabljajte, dokler niste100 % prepričani o njegovi ustreznosti.
 • V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite na e-naslov info@bignose.si
 • Blago vedno vrnite na naslov: BigNose Shop, Kolodvorska 9, 1000 Ljubljana.

Vračilo poškodovanih pošiljk

V primeru, da kupec ob prevzemu pošiljke ugotovi, da so naročeni izdelki poškodovani, nedelujoči ali da v njih manjkajo deli, lahko artikel vrne na naslov BigNose Shop, Kolodvorska 9, 1000 Ljubljana, Slovenija. V tem primeru stroške pošiljanja krije ponudnik. Obe strani se nato sporazumno dogovorita o morebitni zamenjavi izdelka ali vračilu kupnine.

Škoda

Ponudnik ni odgovoren za škodo, ki nastane ob nepravilni, neodgovorni ali malomarni uporabi artiklov.

V primeru poškodb glejte del o reklamacijah.

Reklamacije

Kupec lahko za vsak kupljeni izdelek v primeru napake uveljavlja reklamacijo iz naslova stvarne napake.

Napaka je po ZVPot stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet,
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Iz naslova stvarne napake lahko kupec napako na izdelku reklamira pri ponudniku in sicer v dveh mesecih od odkritja stvarne napake ter po lastni izbiri zahteva odpravo napake ali vračilo dela plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo blaga z novim brezhibnim blagom ali vračilo plačanega zneska. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in ponudniku omogočiti, da stvar pregleda.

Če napaka ni sporna, bo ponudnik čimprej, najkasneje pa v roku osmih dni, ugodil kupčevemu zahtevku. Če o napaki obstaja spor, mora ponudnik v enakem roku podati kupcu pisen odgovor.

Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov info@bignose.si. Kupec izpolni obrazec za vračilo/reklamacijo, ki ga prejme po e-pošti, in ga izpolnjenega priloži blagu. Prav tako priloži originalen račun. Reklamacij, ki nimajo ustrezne dokumetacije (npr. račun) ponudnik ne obravnava. Kupec mora v vsakem primeru (osebno ali po pošti / paketni distribuciji) vrniti blago, da ponudnik lahko začne postopek reklamacije, razen v primeru, ko ponudnik oceni, da vračilo ni potrebno. Prav tako ponudnik ne sprejema nobenih vračil reklamiranega blaga, ki imajo kakršno koli odkupno vrednost ob prejemu, s strani kateregakoli ponudnika transportnih, poštnih ali logističnih storitev.

Pritožbe in spori

Morebitni spori se rešujejo sporazumno, kontaktirajte nas na telefon +386 1 32 04 818.
 ali po elektronski pošti info@bignose.si. Če to iz katerega koli razloga ni mogoče, se spori rešujejo na pristojnem sodišču v Ljubljani.

IV. AKCIJA!

Akcija velja za izdelke, ki so na spletni strani www.bignose.si označeni s količino popusta. Popusti in cene izdelkov v spletni trgovini ni nujno da so eneke cenam izdelkov, ki se prodajajo v BigNose Shop, Kolodvorska 9, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Darila in ostale posebnosti, ki se oglašujejo v spletni trgovini Bignose.si veljajo izključno za spleten nakup!

Akcije so časovno omejene oziroma velja do odprodaje zalog!

V. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Upravitelj spletne trgovine Bignose.si je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za potrebe poslovanja spletna trgovina Bignose.si zbira naslednje podatke uporabnika:

ime in priimek,

naslov in kraj bivanja,

naslov elektronske pošte,

ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu Bignose.si.

Zavezujemo se, da vaših podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali nepooblaščenim osebam, saj se zavedamo pomembnosti varovanja zasebnosti naših kupcev.